torstai 16. toukokuuta 2013

Olipa kerran..

liikutustarinoita luvassa! :p

29.3.2013
Sanni juoksutti Saddea liinassa kentällä, koska lomailujen jälkeen sillä on aina pelle-energiaa enkä uskalla päästää kavereita suoraan selkään. 0:)

30.3.2013
Sanni kävi edelleen Saddea liikuttamassa, tällä kertaa maastossa naapurikylän lenkki. Sanni tykkäs tosi kovasti ja Sadde meni hyvin. Poni ei säikkyny ees labradorinnoutajaa, mikä tuli sitä tielle pällistelemään.

1.4.2013
Kävin itekkin Sadden kans maastossa asfalttitietä pitkin. Ei säikytty autoja eikä mitään. Poni oli ihan sikakiva♥ Laukattiin kovaa parit ylämäetkin. Takastulomatkalla käytiin kattomassa rantaakin, mikä oli sillon vielä ihan jäässä.





Tästä ~viikko eteenpäin
Joonan kanssa haettiin ponit sisälle & käväsin Sadden selässä about 5min, kävelin, pikkusen ravia ja laukkasin 2 ympyrää riimulla ja narulla. Poni meni ihan sikakivasti! Ootin jo teho-osastoreissua :--D (just kidding..)

^ Next day
Suitset naamaan ja Joonaa vastaan maastoon meijän tien päähän. Käveltiin sinnepäin jonkun matkaa, ravattiin pätkä ja löysin ohjin otin laukan ylämäkeen. (Alitajuntaisesti aateltuna et se menee nätisti, ku edellisenä päivänä liikku.) Ponipa tästä laski päänsä maahan ja rupes loikkimaan, kaulalla istuessa toisella kädellä pidin sit harjasta kii ja toisella pysäytin, ja kiitos ponin ku yks etujalka oli jo penkassa jonka seurauksena poni pysähty ja pääsin takas kyytiin. Loppumatkan osasin jo pitää ohjat kädessä :--D! Ja vasta tän jälkeen tajusin, et hups se eilinen liikutus kesti huimat pari minuuttia. Ei sen energiat siihen häviä.
Käveltiin,ravattiin,laukattiin loppumatka tien päähän ja laukattiin Joonan auton perässä takaspäin. Poni lähti ku naton ohjus!! En oo IKINÄ menny tolla ponilla noin kovaa ja varsinkaan noin pitkää matkaa! Oli sikakivaa! Wow :3 Mutkiinki piti jo vähän hidastaa, varmaan kilometri tykitettiin talla pohjassa. Yhteen pikkumäkeen sit hyyty, ravattiin siitä vielä naapurille asti ja käveltiin kotiin.♥





4.5.2013Ponien entinen vuokraaja, Tiia, kävi miun kans rapsuttelee + harjailemassa poneja :--)









Ihana kevät ja kura♥

8.5.2013 keskiviikko
Sara kävi ratsastamassa Sadden;
"Juoksutin Saddee eka vähä ja meni tosi hienosti ja sit menin selkää. Tein pysähyksii, peruutuksii, ympyröit, pohkeenväistöö ja laukannostot ravist ja käynnistä. Meni tosi nätisti!
Juoksutin Missin ja se oli niiin innoissaa ettei meinannu haluta kävellä sen jälkee ku pääs ravaamaa :') Harjasin Missin."


12.5.2013 sunnuntai
Sara ratsasti Sadden taas :--)
"Mentii ympyräl aika paljo. Tehtii pysähyksii, peruutuksii, pohkeenväistöö, avotaivutuksii, laukannostot ravist, käynnist ja pysähyksest. Mentii kans puomin yli, temponmuutoksii vähä ja kolmikaarist kiemurauraa + parit laukanvaihot!!!! Ponillekin tuli vähän hiki
Opetin joonaa juoksuttaa ni se juoksutti Missin ja mie lopuks juoksutin viel et saatii Missille parit laukat ja Joona harjas sen."

Missi muute ku piehtaroi ni siihe kohtaa maaha jää semmone valkone alue :DDd

13.5.2013 maanantai
Ratsastin Sadden kentällä, askellajit läpi ja paljon siirtymiä. Mentiin kans jonkun verran laukan ylläpitoa ja venyteltiin eteen-alas. Pari vaihtoakin koitettiin käynnin kautta. Loppukäynneiks Sadde joutui alkeisratsukskin, kun pari kaveria, Joona ja Joukka kävivät kokeilemassa heppatyttöilyä. Sadde oli älyttömän rauhallinen/laiska, ja osas hyvin näyttää pojille että hän ei liiku jos häntä ei laita liikkumaan. Kumpikin sai käveltyä (kulmat oikoen) kierroksen, kun poni taas junnas miun luokse. :D Nooh, kyllä se siitä!





Joukka selässä.


Ponit on päässyt myös totuttelemaan jo vihreeseen. (Tai vasta?)
15.5.2013 keskiviikko
Menin Sadden kanssa alkukäynnit metikössä ja sieltä mentiin pellolle pyörimään. Ympyrällä taivuttelua ja väistöjä käynnissä, sit ravailtiin, tehtiin parit siirtymät ja koitettiin pari raviväistöäkin. Sit otettiin vielä puol ympyrää laukkaa - puol ympyrää ravia vähän aikaa. Poni oli niin energinen et laukattiin pari kertaa pelto ees taas, ravattiin se ympäri ja Joona käveli loppukäynnit, ihan ilman talutusta ja tietä pitkin :--)
Harjasin vielä Missin talvikarvoja pienemmälle ja selvitin jouhet. :)








Saralta tulossa kuvia, kunhan Sara niitä lähettää. ;)
Ja vielä on viimeiset mahdollisuudet lähettää kysymyksiä, teen vastauspostauksen aivan lähipäivinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti