tiistai 21. huhtikuuta 2015

Huonokuntoinen tahmatassu


Sain tänään, ah, ihanan kuvaajan, Satun hyvän kameransa kanssa matkaan meille! (Kaikki kuvat tässä postauksessa ovat siis ©Satu Muhli)! Sen lisäksi Sadde sai 10cm pitemmän satulavyön/(vyöt), joten saatiin tehtyä Sadden häntäremmiin lisää reikiä. Nyt sopii toivoa, että satula pysyisi myös ratsastaessa oikeassa kohdassa! Paikallaan testaillessa se kyllä pysyi. Ellei pysy, onneksi häntäremmiin jäi vielä rei'itysvaraa.

Tänään oli ajatuksena Sadden kanssa kokeilla kaulanarujuttuja, mutta eilinen vapaa ja tänpäiväinen viileä keli tais tehdä tehtävänsä, tai sitten ponia ei vaan kiinnostunut, eikä kaulanaruilut (suitsien ollessa varmistimena), eikä istunta-avutkaan sujunut alkuverkoissakaan, joten menin sitten suitsien kanssa.


*En kuuntele laalalalaaa*
Aluksi Sadde oli tosi tahmatassuisen tahmea ratsastaa ja taas kokeiltiin, voiko ympyrältä punkea pois oman mielen mukaan. Ei voinut. Parit väistötkin sujui nyt ihan kivasti ja sen ponin banaaniksi taipuvan kaulankin sain suoristettua. Tein vielä vähän siirtymiä ja hiottiin ympyrät taas takaisin pyöreäksi ravissa kumpaankin suuntaan. Tehtiin myös muutamat laukkaympyrät molempiin suuntiin, ja voi kyllä jalat taas huuti hoosiannaa tälläsenä tahmaponipäivänä, kun koitettiin pitää laukka yllä (ja ravi reippaana.)

Pitää vissiin ruveta maastoilemaan useemmin, koska siellä päästään toisinaan jopa ilman tahmailua eteenpäin eikä tarvi miettiä, mitä kentällä touhuttais, ennenkuin se kunnolla kuivuu. Maastossakin voi kuitenkin tehdä kaikkea kivaa, niinkuin kentälläkin, ilman, että tulee heti kentän kulmat tai päädyt vastaan!





Missiä ei paljoo kiinnostanut...








Laukan ja ympyröiden alettua sujumaan loppui taas ideat eikä oltu vielä kauaa menty, joten Satu viritti meille kolme ravipuomia ja yhden kavaletin, jolle saatiin tehdä aika tiukka kurvi. "Ajeltiin" sitten kenttää ympäri ravissa, toisella pitkällä sivulla tultiin puomit ja niiden jälkeen kurvailtiin tiukasti "takavasemmalle" kavaletille. Ja toiseen suuntaan sama homma, mutta toisinpäin; kavaletti ensin ja sitten puomit. Välillä tultiin kavaletti laukassa ja poni hiukan jopa innostui, kun puomisuoralle tuli huima kiihdytys. :D Jalat kuitenkin nousi kivasti, eikä puomit ainakaan omaan korvaan tainneet paljoa kolista tällä kertaa!












Mentiin vajaa tunti ja tuossakin ajassa poni kerkesi hiota ihan kiitettävästi. Mikä huono kunto? Ja joo, ne ohjat voisi tietysti pitää tuntumalla, se voitaskin ottaa seuraavaan tylsään kentälläpyörimispäivään ohjelmanumeroksi muiden kiekuroiden lisäksi...

Ja kommentoikaas lukijat ihmeessä, mitä tykkäsitte tästä (ja vanhemmistakin postauksista!!), oliko liikaa/liian vähän kuvia, tekstiä, ...? Lisäksi muistuttelen taas, että olen toteuttamassa kysymyspostauksen, kunhan saan vain sopivan läjän kysymyksiä kasaan; joten jos ette muuta kommentoitavaa keksi, laittakaa ihmeessä niitä kysymyksiä ja/tai vaikka postausehdotuksia, niistä ois suuri ilo! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti