lauantai 11. huhtikuuta 2015

Opetusponiinit

Eilen Eimi ja Eimin sisko Sanni kävivät meillä heppailemassa. Eimihän bongattiin jo viimepostauksessa, eli pitkän tauon jälkeen hän on mennyt nyt pari kertaa miun poneilla. Sannilla on ~10 vuoden ratsastuskokemus, mutta hänelläkin jonkinverran ratsastustaukoa takana. Aluksi Eimi meni Missillä ja Sanni Saddella.

Eimi ja Missi
Sanni ja Sadde





Kumpikin ottivat ponien kanssa askellajit läpi. Välissä ponien vaihto päittäin, että Sanni pääsee kokeilemaan molempia ja Eimin ei tarvi "kärsiä" koko tuntia Missin selässä (eivaan :D) ja juuri kuskien vaihtoa ennen Sadde käytti tilaisuuden hyväkseen, "säikähti" jotain väistämällä pysähdyksestä vauhdilla sivuun ja Sanni pääsi niiden harvojen, Saddelta jalkautuneiden joukkoon! :D Mitään kamalan hurjaa ei onneksi sattunut.


Sanni ja Missi
Eimi ja Sadde


Näinkin päin otettiin askellajit läpi. Ponit menivät kummankin kuskin kanssa tosi kivan oloisesti ja kuskitkin tais tykätä! Sadde vähän hönöili Eimin kanssa laukoissa (ennakoi ja punki uran sisäpuolelle) ja ponilla oli kyllä koko tunnin muuten ihan tahmea meno taas päällä kummankin kuskin kanssa. Lopuksi ponit pääsivät vielä pienen metsäreitin loppukäynneiksi eikä kukaan kuollut sielläkään. :--)

Tänään oli aivan ihana sää, paistoi aurinko ja oli kuuma! Käytiin Eimin kanssa kentällä tuuppailemassa. Koitin taas parhaani mukaan neuvoa Eimiä mm. istunnan kanssa ja joitain helppoja tehtäviä niille Sadden kanssa, niinkuin istunnalla pysäyttäminen, asetukset kulmissa. Kyllä Eimistä vielä hyvä ratsastaja tuon tauon jälkeen saadaan! :D Itse ratsastin tänään siis Missin.

Missin kanssa tehtiin taas paljon pysähdyksiä ja ympyröitä. Poni kuunteli tosi kivasti, mutta laukkojen aikaan se innostui vähän turhan paljon ja meinas sieltä jotkut pikku pomputkin vissiin tulla, kun ei maltettu oottaa matkan jatkumista... Vähän saatiin taistella, että mennäänkö tässä ravia vai laukkaa, mutta poni rentoutui kuitenkin pienen väännön jälkeen. Lopuksi annoin vielä Missin laukata pari kierrosta omaan tahtiin ja sit ravailtiin vähän pitkin ohjin, aluksi Missin tahtiin ja sitten haettiin taas vähän rauhallisempaa loppuravia.

Molemmat ponit olivat hiukka märkiä, Missi vielä vähän enemmän mammuttiturkkinsa-, ja ehkä aavistuksen huonomman kuntonsa kanssa. Loppukäynnit käytiin vielä viereisessä metsikössä taas. :)







Niin, ja ratsastuksen jälkeen harjattiin veden kanssa (= harjattiin vedessä dipatulla harjalla) ponien hikisimmät kohdat läpi, koska ulkona oli lämmin. Ja sen huomas ponit tarhaan viedessä. Ai että, kiitos ponit kun arvostitte taas pientä pesupanostusta...






<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti