tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kysymyspostaus!!

1. Milloin sait Sadden?
17.2.2011 haettiin poni kotiin.
2. Mikä poneissa on parasta?
Varmaan se kun "voi ratsastaa millon haluaa" ja puuhailla niitten kanssa mitä millonkin jaksaa. Ratsastaessa ja hoitotilanteissa (kiinniotto, paikallaan seisominen) on kiva huomata miten ponit luottaa/on kehittyy/on ite kehittyny. Ja omat ponit tuntee parhaiten ja tietää miten ne toimii, sekä ponit tietää miten niillä ratsatsetaan kun ei joka kerta oo eri kuski joka toimii eri tavalla ponin kanssa :) ja tietysti omat säännöt!

3. koska aloitit ratsastuksen?
Syksyllä 2006 Kiwigolla Vinkun kanssa.
4. Mitä muita eläimiä teillä on?
Koira, sikala, neljä hiirtä, neljä kissaa sekä yks kadonnut kissa ja yks pentu tulossa juhannuksen jälkeen, 5 aikuista kania ja kaksi poikasta (poikaset ei jää meille) ja akaattikotilo.
5. Kuinka pitkä olet?
169,5cm ainakin viimeisimmän ja sitä edellisen terkkarikäynnin mukaan.
6. Kuinka korkea Missi on?
n. 136cm
7. Entä Sadde
"n. 148cm" mutta ei se niin iso taida olla, varmaan n. 145cm.
8. Mikä Missi on koulutustasoltaan? (esim. HeB & Re 80cm jne)
Ulkomuistista he B ainakin, esteet vähän riippuu päivästä. Varmaan 70-80 re ja yks 90-100cm. Meillä poni kuitenkaan tuskin tulee noita korkeuksia loikkimaan enää.
9. Entä Sadde?
Myynti-ilmon mukaan he A, tiedä häntä sitten että jos sinne jonkun uskomattoman tasokkaan kouluratsastajan heittäs selkään, mutta ei vaan meillä ollessa tollasia juttuja oo näkyny ;) Eli sanoisin heB, re 80cm, yks 90cm. Oon kuullu, että loikkis isompiaki mut sit saa kyllä olla jo ponilla intoo ja virtaa normaalia enemmän.
10. Kuinka monta eläintä siulla on yhteensä?
Nopeesti laskettuna jos kaninpoikasia eikä sikalaa, eikä tulevaa eikä kadonnutta kissaa lasketa ni 17?
11. Mikä Mississä on parasta?
Varmaan sen luonne. Se on niin hauska tarhassa/laitsallaki ku aina tulee ihmisten luo rapsuteltavaks, ja se vaa on jotenkin niin sympaattinen ja herkkis poniniini♥

12. Entä Saddessa?
Se, miten pystyn luottaa siihen, vaikkei se nyt ihmeen varma oo esim. maastoillessa, mutta luotan siihen enemmän ku vaikka Missiin. Voin luottaa et poni hidastaa vaikka pelkästä äänestä, ja vaik se säikähtää joskus, ni se ei lähe mihinkään. Poni kunnioittaakin ihan kivasti ihmistä ja se on sellanen "omaponi"♥ Sadden kanssa tullut kokeiltua kaikki pellenumerot, riimuratsastukset, cordeot, uitot, riimumaastot, peltorallit yms! Ja esimerkiks pellollakaan, poni ei IKINÄ lähe vedättää oman mielensä mukaan. Sama maastossa vaikka laukkais kahtasataa kotiinpäin, ni se hidastaa pelkästään siitä et istut satulaan / hidastat äänellä. (Pikkunen selitys :D)

13. Myisitkö Missin jos tarjottaisin tarpeeksi?
Missi tuli meille eläkepäiville ja loppuelämän kotiin, eli en.
14. Entä Sadden?
No se riippuu myös siitä, millanen koti "rahamäärän tarjoajalla" ois tarjottavana. < Tää tulee olee joskus vielä ongelmana edessä, mut se on sen ajan murhe :S
15. Meneekö Missi&Sadde johonkin kesällä laitsalle, Esim.Kiwigolle?
Ei mene. :/ Porukat on sitä mieltä, et kotonakin voi syyä ruohoa, ja ihan ilmaseks. Ja tottahan se onki, mut mielellään oisin kiwigolle taas ponit vieny.
16. Mitä muutoksia haluaisit tehdä tallissanne (esim karsinat,kenttä,talli yms)
No talli nyt vois olla paljon isompi, Missin karsina isompi, mut niitä ei pysty muuttamaan. Juoma-automaatit kelpais, Missille liukuovi, isompi varustetila, enemmän tilaa riimuille ja suitsille, harjabokseille, talikolle, harjalle, ruokajutuille yms.
17. Käykö teillä joku valmentaja pitämässä tunteja? jos ei haluaisitko?
Ei käy. Jos valmennuksiin haluisin, niin mein lähellä on kyllä talli, missä se ois mahollista. Valitettavasti miun kukkarolla on anoreksia =D Kisoihin jos pääsisin, ni menisin myös valmennuksiin, mut koen valmennukset "rahan tuhlauksena" ku ei niistä oo mitään hyötyä, taidot ruostuu kuitenki valmennusten jälkeen.
18. Mitä haluaisit hankkia Saddelle & Missille ?
Ai että mitä haluaisin. No Saddelle länkkäripenkki ja -suitset, ruskee satula, ...plapla :D Nojoojoo. Saddelle vaaleensiniset suojat tai pintelit, ja yhet "vaaleensiniset" suitset, mutta en niitäkään haluu turhaa ostaa (ks kys. 17 :D). Kirkkaanpunaset kamat ois kanssa Saddelle kivat. Missille nyt satula ois jees, mut mitä sellasella tekee, ku ilmanki pärjää :) Uuuet suitset kelpais kans Missille, poneille ötökkämyrkky, Saddelle ufonaamari, Missille kärpäshapsu, vuorettomat ja pienemmät loimet, molemmille riimunnarut, Saddelle uuet suojat, ynnämuuta! Tosta listasta sais vaikka loputtoman.
19. Mitä missi ja sadde syövät
Sadde vaan mitä laitumesta irtoo, Missi 1½dl kivennäistä + laidunheinää.
20. Ratsastavatko muut perheenjäsenesi
Ei. Just ja just äiti ja veli uskaltaa poneja taluttaa :') Isäpuoli kyllä osaa käsitellä hevosia jotenkuten kunnolla, ja hää hoitaa esim. ilta- ja aamutallit jos oon jossain yötä/myöhään kaupungilla.

21. Miksi aloit pitää blogia
En tiiä : D Kai halusin nettiinkin jonku "päiviksen", mihin saa kuvat samaan syssyyn :) Petsien blogiin on tylsä kirjottaa, tää on parempi :D
22. Mitä muuttaisit mississä jos saisit muuttaa mitä tahansa (koko , luonne ,taidot yms)
Aijai OOOna, erisnimet isolla! =DD Muttaah. No se vois tietysti olla isompi (miksei :D), harja vois olla pitempi! Ja massaa vois tupsahtaa vähän lisää jostain.. Luonne on just hyvä :) Poni on ihan tajuttoman kiltti, ja kaikki ponin tuntevat tietää varmasti sen satulareagoinnin, mut poni ei oo voinut vaikuttaa siihen, millasen kokemuksen ihmiset on satulan laitosta tehny ;)
23. Entäs saddessa (koko,luonne,ikä ,taidot yms.)
Poni vois olla 10cm isompi! Ja pysyä langoissa yksinkin, olla vähän taipuisampi tapaus koulupuolella, ja liikkua vähän paremmin eteen (esim. just se laukan ylläpito!). Miksei pari vuotta nuorempiki vois olla. Ja se takki_selästäkäsin_pois, olis kiva, jos ois ihan mahdollinen juttu :D Mut vaikkei tohon muutoksia saakkaan, ni se on silti täydellinen<3 :)
24. Mikä on missin koodiväri (eli millasia tavaroita keraat/ostat sille?
En piä poneilla ihmeemmin koodivärejä, mutta Missillä on aina ollut pinkki. Vaaleenpunaset päitset + narut siltä löytyykin, ja oon huomannu et myös musta on Missillä kivannäkönen! :D Jouduin vaihtaa Sadden ja Missin loimet valitettavasti päittäin, Missin pinkki loimi meni Saddelle ku ne oli niin päin paremmin istuvat :S Missillä on siis ruskea sade + fleeceloimi. Harjoista löytyy pinkkiä ja violettia.
25. Entä sadden
Sama juttu, ei mitään ihmeempää väriä, mut vaaleensininen, ah♥ En kuitenkaa jaksa niitä ostaa "puskakäyttöön". Kirkkaanpunanen ois kiva. Saddelta löytyy viininpunaset & vaaleenvihreet pintelit ja huopa (ja vihreet riimut), et onpa ainakin pari väri"pakettia" =D Turkoosi ja oranssikin ois Saddelle ihania! Mut turkoosihan menee melkeen vaaleensinisestä.
26. Paljo oot hypänny missillä(korkeus)?
Oon hypänny Missillä tasan yhen kerran, 2 hyppyä ja korkeus oli tota luokkaa:

27. Entä Saddella?
Ainakin 70cm.
28. Mihi tallille veisit ponit asumaan jos saisit ite valita
No omassa pihassa on edullisin + helpoin matka. Mut jos ois kyyti ja innokas sponsori, ni varmasti Kiwigolle tai tohon yhelle lähitallille :)

Edit* Suurkiitokset saatte osoittaa Oonalle tästä postauksesta, tasan pari kysymystä sain Marilta, kaikki muu kiitos kuuluu Oonalle! Kukaan muu ei vaivautunut edes suutaan avaamaan tän postauksen eteen ._. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti