sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Saanko esitellä ~esteponi Sadde!

Hyvässä kohdassa blogia tulee tää, mutta säästän esittelysivua kuvilta :') Voisin esitellä tarkemminki millanen poni on ratsastaessa yms, jos sitten jossain vaiheessa. Ja toivottavasti tääkin herättää kysymyksiä kysymyspostausta varten!! Tekstin lainaukset on Sadden esittely-välilehdeltä.

Sadde on hypännyt siis meillä ollessaan yksittäisenä 90cm (88cm tarkalleen) ja ratana kevyesti 70cm, eli voisin sanoa että re 80cm ja yks 90cm.

"Hypittäis useemminkin, mut kenttä on postimerkin kokonen, mutta poni onkin taitava kääntyilijä ;) Tai sit en vaan jaksa tehä esteitä ja siivoilla niit ratsastukse jälkee ja plapla..."
Osasyyllinen meidän todella harvoihin hyppykertoihin on myös se, että nytkin joku päivä oisin hypänny, mut mein hyppäämiset on niin harvinaista herkkua, että haluan kuvaajankin. Tän vuoden puolella ollaan hypätty vaan kerran selästä, kerran riimussa ja kerran liinassa.
©Tiia
©Tiia
"Mut poni on esteillä kyl tosi kiva ja hyppää ihan kaiken, mitä eteen tulee... "
Poni ei siis ikinä kyttää minkäännäkösiä esteitä. Aina meil on ihan ihme viritykset, mitä pompitaan. Kiwigolla päästiin kunnon estekalustolle (Kaikki kuvat, joissa ratsastajalla t-paita, on kiwigolta! Paitsi ihan alin, Kouvolan kuva).

"...ellei tuu vauhdin puute tai liika korkeus vastaa."
80cm asti poni hyppää kevyesti. Siitä esteiden noustessa poni tarvitsee jo reippaasti kannustusta.
87-88cm !!! Patricia seläs
 Alemmassa kuvassa huomatkaa johdepuomi ja minä heilumas :D Oli muuten ponin ennätys meillä ollessa.

"Tarvittaessa poni osaa mennä ohiki, jos kuski ei jaksa ohjailla"
Muttei todellakaan ole paha. Mulla ei ees enää tee tota. Eikä leveemmillä esteillä ees harkitse tota vaihtoehtona, poikkeuksena ylempänä Patrician kuva missä esteellä oli korkeutta tuo melkeen 90cm.
Kevät 2011
Tiian taidonnäyte tossa alemmassa^

Yleensäkki esteillä siis.. Sadde ei kuumu tai tee muutakaan pelleä esteillä. Kiwigollakin tunneillakin se oli laiska, eikä pari ratsastajaa saanu sitä ees laukkaa X'''''''DDDDDDDD joo anteeks vahingonilo. Maastoesteillä se sitä vastoin taas syttyy. :')

Tavoitteena esteillä et pääsisin viel itekki joku kerta ton 90cm Sadden kaa hyppäämään. Mut itelläni vaan iskee rimakauhu isoilla esteillä, ellei oo luottoponi alla. Mut kyl tuo päivä viel joskus koittaa! Olkoon se vaikka mun myöhänen uudenvuodenlupaus!

Loppukevennys, Kouvolan alue-este 5.7.2009
©Laura Taimioja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti