perjantai 20. heinäkuuta 2012

Vastaukset

- Millon sait ponit?
 Sadden 17.2.2011 ja Missin 31.7.2011
- Ensimmäinen poni/hevonen jolla menit?
rip sph t Ponsileena "Vinku"
- Miksi kumpikaan niistä Tiioista eivät enää vuokraa Saddea ja Missiä?
 Toisen kanssa ei yhteistyö pelannu (hän ei tullu toimeen ponien kanssa), toinen vuokraisikin varmasti, mutta asuu ja opiskelee niin kaukana :/
- Aiotko jossain vaiheessa etsiä poneillesi uutta vuokraajaa?
En tiedä. Oishan se tosi hyvä, mut se vaan, että haluisin oikeesti hyvän vuokraajan. Enkä jaksa ees laittaa ilmotuksia. Meillä on niin huonot tilatkin, ettei kukaan täällä haluis olla. :D Tiia (jälkimmäinen + kuvissa) on just sellanen apu hevosten kans, mikä joka hevosen omistajalle pitäs olla!
- Mikä on kivointa ponien kanssa kesässä?
 Kun vaan jaksais ni uiminen, maastoilut, möllötys, kaulanarujutut, yleensäkki kesä ku ei tarttee huolehtii niin paljoo kaikesta (onks vedet jäässä, paskanmättö, aamutalli herättyä, iltatalli enne nukkumaanmenoa...............), voi tehä kaikkee ihan huoletta, talvella pitää jaksaa ekaks 6-8h koulupäivät, sit pukee 5kerrosta toppavaatteita päälle..
- Jos sinun olisi luovuttava toisesta ponistasi, kumpi se olisi? :)
 Missi, koska siitä luopuminen on jossain vaiheessa kuitenki eessä ja osaan tavallaan valmistautua siihen, koska eläkkeellehän se meille tulikin. Sadde vasta sit toivottavasti vuosienvuosien päästä, mieluiten vasta vanhuuden takia!
- Onko sinulla mitään ns. lempivarusteita joita tykkäät käyttää?
 Ei kai..? Jos on kuvaaja, ni sävysävyyn -kamat tietysti, koska näyttää kivalta =D Vaaleensininen huopa kans, tosin se on vuoden seissy kaapissa ja paketissa, just siks koska se on liian hieno käyttöön! :D
- Lempivuodenaika?
 Kesäkesäkesä kesä!!!♥ Vaikka tääkin kesä on menny ihan perseelleen, ni mielummin tää ku talvi ja muu skeida mikä tulee väkisinki aikatauluun talvella. Kesällä on lämmin ja aurinko paistaa ja kaikki on kivempaa ja helpompaa, muutenki ku hevosten kannalta.
Kesäriku♥
- Harrastatko nk. "varusteurheilua"? :D
Jos on kuvaaja / ei oo pitkään aikaa saatu kuvia, sit yritän panostaa (ks 2 ylempänä + itelle siistit kamat). Sillon ku ei oo syytä panostaa tai ei vaan jaksa, niin meen missä kamoissa sattuu.
- korkein hyppäämäsi este?
 95cm Witherslakella Martti-ponilla :)
- ootko keulinu hevosella (ofc olet ;)
 ofc olen ;) semmosella isolla lämppärillä, oli oikeesti hurjaa! ja shettiksellä temppuna ja tempusta johtuneesta testailusta.
- Onko hevonen lähteny sulta käsistä?
 Öö kai on? En oo ikinä tajunnu tota, tai tajuun :D En oikeestaan muista.
- Pidätkö lännenratsastuksesta? haluaisitko itse kokeilla?
 Oishan sitä varmasti ihan jees kokeilla. Länkkärisatulat on ihaniaihania!♥ Samoin ne suitsetki on nättejä, ja ne hevoset!!♥ Mut en oo muuten aatellu, millasta ois. Varmaan ihan jännää!
Parga 2010, SATULAN TAKIA tähän kohtaan tää :D
- Säikkyykö sadde tai missi maastossa?
 Ei Missi mulla ainakaan tähän mennessä muistaakseni, Sadde vaan testatessa tai kun on pöllöilyenergiaa keränny saattaa kytätä/säpsähtää jotain.
- Haluaisitko kisata saddella?
 Kysytki viellä!! Meiltä vaan puuttuu kuski, auto ja koppi, kisakunto, tieto ja taito, kisavarusteiden sponsori ja kisat!
- Pahin tippumisesi?
 En oikeestaan oo ikinä tippunut pahasti, mutta Sallilta 2krt tullut alas pukin seurauksena -> selkä rusahti siinä pukissa ja 2vko paskana, ei pystyny juoksee, hyppii tai muuta. Samoin Donilla käyny sama, sillon en tosin tippunu.
- Onko oman hevosen hoitaminen rankkaa?
 Jos ois tallipaikalla, niin ei! Tai en uskois. Omassa pihassa on..
- Ootko ikinä vikeltäny?
 En oo.
- Onko sadde tai missi ikinä näykkäisyt sua?
 On. En voi sanoo kyllä onko Sadde, joskus testatessaan etukavioita putsatessa tökkiny. Eiku tais se joskus pohkeeseen tökätä hampaansa, mut ei oo tehny muuten sen jälkeen :D Missi joskus selästä (oli turvaliivi) Kiwigolla, ikuisuus sit, olin kiristää vyötä ja menin sen kaulan ali alkukaarrossa kentällä.
- ONX PONIAGILITY IHQ?? (t. Maria....)
Ei, siksei sitä harrastetakkaan :D (Kerran leivän houkuttamana kävelytetty poneja puomin yli ja riimussa hypytetty.)
- Kuin korkeita oot hypänny Missillä?
Pieniä. n. 40cm? Tollasella tikkupuomilla, ja tosiaan ton yhen ainoon kerran oon sillä hypänny.
- Kui paljo vietät keskimääri päiväs aikaa eläinten kanssa, siis kaikkien yhteensä?
Kesällä en välttämättä paljookaan, tarkistan että on vedet ja vähän lässytän kaikille. Kissat saa huomiota aina ohimennen, kuten Welhokin. Kun laidunkausi loppuu ( : ( .. ) alkaa aamutallit, paskanmättö, hevoosten heinistä huolehtiminen, iltatallit, kanien vessojen siivous, ........... Sillon menee n. 2h vähimmillään, enimmillään koko pv.

- Kui paljo heinää siu kaikki otukset syö yhteesä talven aikana?
 Jos oikeen muistan, pyöröpaali menee 1-2viikossa. Laske siitä :') Heinät ostetaan äidin miesystävän serkulta, eli paaleja kuskataan meille aina tarpeen mukaan 2-3 kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti